Vad är det för speciellt med Final Fantasy?

Final Fantasy förkortas ofta till bara FF, därför heter vi FF Universe. Final Fantasy är en spelserie utvecklad av det japanska spelföretaget Square Enix. Tidigare hette företaget Squaresoft, men den första april 2003 gick de ihop med största konkurrenten Enix. Spelen har släppts i flera helt fristående delar världen över. Varje spel har sin egen story, värld, karaktärer, bossar osv.

Det som kännetecknar Final Fantasy-spelen är så klart titeln, men även dess makalösa grafik och musik. Man stöter även på Chocobos, som är en stor gul fågel (likt en kyckling) man kan rida på, och en man vid namn Cid. Namnen på magier och vapen brukar också återkomma i spelen.

Final Fantasy tillhör spelgenren RPG – Role Playing Games, alltså rollspel. Du styr en hjälte genom ett långt uppdrag på flera timmar, oftast för att rädda världen. På vägen träffar du på nya kompisar som följer dig. Du kan gå runt i byar och grottor och prata med folk, eller leta ledtrådar. Du kan också besegra fiender med svärd och magier, eller åkalla stora monster som hjälper dig.

Denna typ av spel passar tyvärr inte alla. Det är en hel del dialog (text och/eller tal). Men för de som vill ha en djup story och många speltimmar så är rollspel, och speciellt Final Fantasy, verkligen att rekommendera. De är inte särskillt svåra så de flesta kan spela dem, förutsatt att man är bra på engelska.

Final Fantasy är en av världens största och mest välkända spelserier. Om du vill veta vad som gör oss så galna i denna serie så ska du helt klart testa att spela lite. Det Final Fantasy-spel som de flesta anser vara bäst är Final Fantasy VII (VII är romerska och betyder 7) till PlayStation och Final Fantasy VI (VI betyder 6) till SNES och PlayStation. Men även Final Fantasy X (X betyder 10) till PlayStation 2 är populärt, speciellt då det är det första FF-spelet med röster. Kolla gärna runt på våra FF-sajter för mer information om varje spel, där har vi även bilder.

När du valt vilket FF-spel du känner för att börja med så gäller det att hitta det. Tyvärr finns bara de senaste i butikerna. Men om spelbutiken säljer begangnat så kan du hitta spelet ändå. Får du inte tag i spelet kan du alltid prova att söka på sajter som tradera, blocket och ebay där man säljer begagnade saker. Du kan självklart alltid fråga någon kompis om de har något FF-spel du kan få prova.

Välkommen till Final Fantasys fantastiska värld!