Detta är en uppdaterad lista på samtliga spelsidor som vi har på FFUniverse och vilka olika servrar samt system vi använder oss utav.

FFU körs på två olika servrar: en Windows-baserad server (gammal zone), och en UNIX-baserad server (modern zone). Vi har alltid haft bägge, men det är bara Windows-servern som varit i bruk till för ett par år sedan. Problemen med Windows-servern är egentligen bara att vi har många olika system där som sajterna körs i, till exempel alla som körs på ASP (klassisk ASP) har ett helt eget system (dessutom manuellt) per sajt.  Detta innebär att det är väldigt knöligt att jobba på just dessa sajter. Dessutom kör den en massa gammal teknik, och kan inte lätt aktivera https (säkra sidor). Koden för sajterna som ligger där har inte heller rörts på 10-15 år.

Därför vill vi flytta alla till ett nytt och modernt, säkrare och enklare samt gemensamt system: WordPress. Alla våra guider och sidor ska kunna ändras och styras därifrån.

I listan nedan har vi markerat med ett stort “X” för vilken server och vilket system en viss sajt körs på just nu. Fler förklaringar ligger precis innan tabellen startar.

“FFU2” används på våra spelguider och är ett WordPress-theme vi själva utvecklat, med många rundor av kraftigt förbättrad kod över åren. Bara från första versionen till version 1.5 hade vi över 150 förbättringar! Just nu är detta Theme vidareutvecklat upp till version 1.7 med mängder av förbättringar, mest tekniska men också flera på design, som för exempel förbättringar för mobilanvändare.

Teckenförklaring:
o = Har flyttats härifrån (senaste 5 åren)
X = Ligger nu
!! = Är på väg att flyttas nu
N/A = Kommer läggas ned

 Gammal zone:
Windows
Modern zone:
UNIX
 ASPASP.NETGilgamesh*WordPressFFU2

Grundserien:
Final Fantasy I o  X
Final Fantasy II o  X
Final Fantasy III    X
Final Fantasy IVo   X
Final Fantasy Vo   X
Final Fantasy VIo   X
Final Fantasy VIIo   X
Final Fantasy VIIIo   X
Final Fantasy IXo   X
Final Fantasy Xo   X
Final Fantasy XI o  X
Final Fantasy XII  o X
Final Fantasy XIII  o X
Final Fantasy XIV (finns ej)     
Final Fantasy XV     X
Final Fantasy XVI (finns ej)     

Andra Final Fantasy-spel:
Final Fantasy X-2o   X
FFVII: Advent Childreno   X
FF Crystal Chronicleso   X
FF Tactics Advanceo   X

Andra Square Enix-spel:
Chrono Triggero   X
Brave Fencer Musashio   X
Bravely Default    X
Kingdom Heartso   X

Andra sajter/system:
Nyhetssajten – “nyheter.” o X 
Communityn (nerlagd)X    
Bloggen – “dev.”   X 
Om oss – “om.”   X 

Nerlagda sajter / system: Sword of Mana-guiden, Skribentpanelen, FAQ-sidorna, Bug-tracker, TODO-systemet, Gilgamesh CMS, FFU-shoppen, RSS-admin, Communityn.

* Gilgamesh är det CMS som Bobby Westberg utvecklade själv till FFUniverse för några år sedan men som saknar en mängd av funktionalitet som WordPress redan har på plats. Vi hann bara få upp ett par sajter i Gilgamesh, därför var valet lätt att gå för en färdig lösning istället för att fortsätta jobba på vår egna.