Final Fantasy Universe har funnits på nätet längre än de flesta andra sajter. Den 17 november 1997 släpptes Final Fantasy VII i Sverige, och det spelet fick mig omedelbart att göra en liten hemsida om det. Den växte. Minst sagt. Idag har vi tusentals av sidor med guider, nyheter, och forumtrådar. 

För att fira detta stora jubileum så har hela detta år vigts åt att göra omfattande ändringar på sajterna. Detta är vad vi har åstadkommit de sista månaderna. Och när vi ändå är igång så tar vi en blick in i framtiden.

Ny Nyhetssajt

Ny design och ny adress. Alla gamla nyheter (nästan 1500 stycken) har också migrerats. Den gamla sajten har i princip helt tagits ner. Kvar är bara några få sidor som också ska försvinna på sikt. Dessutom kör vi inbygd kommentering vi Disqus istället för att lägga tid på nåt eget system. 

Besök vår nya nyhetssajt!

Ny “om oss”-sajt

Vi hade ett kaotiskt system förut där information relaterat till sajten i stort låg spritt överallt och man behövde klicka sig runt massor för att finna fram. Nu samlas allt under en liten egen del på FFU med en sparsmakad design.

Besök vår Om oss-sajt!

Omstrukturerad support

FFU var unika på världsbasis med att erbjuda support på många FF-spel via epost. Detta system höll dock inte i längden, det användes inte, och var tidkrävande i underhåll. Dessutom placerades viktig hjälp till spelen utanför själva guiden till spelet. Nu lägger vi istället in vanliga frågor direkt i guiderna, enkelt sökbara. Support på spelen kan man fortfarande få, men via vår Facebook. Det lilla som är kvar av dessa sidor kommer försvinna. 

Utvecklarbloggen

Vi hade denna blogg länge som startsida till guiderna. Det var förvirrande och dåligt. Nu har vi en egen plats bara för bloggen och annat tekniskt vi önskar dela. I framtiden är det tänkt att delar av FFU läggs ut som öpen källkod här. 

Ny spelväljare

Final Fantasy logoer på radFörr hade vi en väldigt välbesökt sida som listade alla guider vi har. Den var ful och sliten och låg på en ologisk adress. Denna sida är nu helt omgjord och ligger på rooten till guiderna. Där kan man få en bra överblick över alla spel vi har i ett snyggt och dessutom mobilanpassat format.

Besök vår nya guideväljare!

Smartare TopNav

I toppen på alla sidor ligger en massa länkar till våra sidor och guider. Den har behövts byggas smartare för att funka på alla våra sajter utan manuellt jobb. Nu klarar den hämta data från alla våra servrar och visa på ett identiskt sätt. Dessutom fick vi äntligen på plats en riktigt bra mobilvariant av denna meny. 

Diverse rensningar

Databaser, filer och kod har kunnat städats upp massor tack vare de stora grepp vi gjort. 

Framtiden

Vi har fortfarande några guider i det gamla formatet. De ska migreras över. Först ut blir FF8-sajten, som nästan är färdig. Efter det ska FF9, FF10 och FFX-2 guiderna följa samma resa.

Gamla startsidan ska helt göras om. Ingen info eller nyheter ska finnas kvar där. Bara en vägvisare till våra olika delar. Också FAQ-sajten ska bort, allt ska in på guiderna.

Ny TopNav är under utveckling redan nu. Ny mer modern design står i fokus. 

Ny design till guiderna står också på tapeten, och är något vi hoppas få lanserat under 2018. Där ska guiderna lyftas till nya höjder. 

Håll oss under övervakning, här händer massor!