Theme 1.5 får nya små förbättringar kontinuerligt. En ganska stor (men osynlig) förbättring jag precis rullat ut är en helt ny meny.

Till vänster på alla sidor har vi en blå fin meny med en liten gradient på, samt vita ramar. Precis som menyerna brukar se ut i Final Fantasy-spelen. För två år sedan då detta theme designades så var stödet för att göra sådana saker (gradienter och skuggor) med CSS inte så bra. Men nu är stödet över 90% av alla webbläsare (inklusive mobil).

Så det jag har gjort är att istället för att ha fullt med extra “div”-taggar i koden, och flera olika bakgrundsbilder till menyn, så är nu koden omskriven till att enbart använda CSS till de fina menyerna. Dessutom kan nu menyerna ha fri höjd, förut var de tvungna att alltid vara minst 180 pixlar höga (pga hur allt var satt upp). Nu kan vi ha en meny med bara en enda länk utan att det är ett jättestort tomrum i botten.

Som en liten bonus så la jag också in så att denna design fick vara kvar på menyerna också på mobil. Tyckte det såg lite trevligare ut än att bara ha den där stora mörkblå bakgrunden med vita länkar på.

HTML5 + CSS3 for the win!