De sista fyra guiderna på FFU som låg kvar i gammal infrastruktur var FF9, FFX-2, Brave Fencer Musashi och Sword of Mana. De har vi under starten av 2021 gjort stora insatser för att flytta över till ny modern struktur. Sword of Mana var dock så liten och utan trafik att den valde vi att helt lägga ned (för första gången i FFUs historia).

Nu bor alla våra 22 spelguider på vår Unix-server, körandes i vårt fina och moderna FFU-theme, på WordPress i ett Multisite-uppsätt. Äntligen kan vi med få klick flytta sidor, lägga till sidor, rätta stavfel, lägga upp fler bilder, med mera. Vi började detta stora projekt med FF7-sajten för snart 8 år sedan, och där har vi verkligen märkt fördelarna med att ha allt innehåll i ett modern CMS eftersom vi har utökat med innehåll där hela tiden.

Nu är vi på en plats i livet där tillägg och uppdateringar är busenkelt, det gör att guiderna kan växa och fortsätta bli bättre. Vi har just nu bara fokus på att förbättra de guider vi var, mest för de första 15 FF-spelen. På sikt får vi se om vi lägger till fler guider, men det är inte något vi prioriterar då det kräver en dedikerad skribent först.

Och med allt över i WordPress kan vi äntligen börja planlägga framtiden. Vi kan stänga av vår Windows-server som kommer spara oss massa pengar men också rensa bort massa gammal kod och specialtricks vi inte behöver längre. Det enda som just nu återstår är att lägga ner communityn, den läggs ner den 1 mars. Vi har också ett eget system för hantering av uppdateringar på alla guider, och RSS för detta, samt ett eget system för redirects från gamla URL till nya. Allt detta flyttar vi just nu och räknar med att vara färdiga till månades slut.

Så, nu kan alla våra spelguider endast läsas från guide-servern, ständigt uppdaterade genom WordPress.