Som jag tidigare berättat om så utvecklar jag ett verktyg för att lätt flytta gamla hemsidor in i WordPress mer eller mindre automatiskt.

Det är nu stora förbättringar på plats. Jag kan med verktyget läsa av allt innehåll på FFU:s alla spelsajter. Innehållet granskas nu mycket smartare så hela den processen går mycket snabbare än den gjort förut, och inga felaktiga länkar kommer med.

Processen att sen tvätta innehållet bort från gammal dålig kod är markant förbättrad med bättre hantering, snabbare kod, och fler inställningar.

Jag tog också ett stort grepp runt menyn och lyfte ut hela projekt-admin till en egen menypunkt. Nu hanterar man alltså där alla sina projekt. Det blir då mycket tydligare när man valt sitt projekt och börjat jobba med det.

Andra nyheter är att man nu efter att ha läst av en hel spelsajt kan radera och på andra sätt administrera de sidor man läst in. Man kan till och med lätt splitta en sida till flera mindre undersidor, en funktion som FFU har extremt stor nytta av.

Med kanske bara 20 todo-punkter kvar så närmar vi oss en release av ett färdigt verktyg. Lite problem med inställningar och WordPress-kopplingar återstår att få ordning på. Sen börjar jobbet med en version 2 … kanske 😛

Av FFU-sajter så står just nu FF13, FF4, och FF1-sajterna på tur. De har redan gått några rundor i verktyget för att fixas.