Den andra Final Fantasy-sajten vi lanserar i vårt nya system guide.ffuniverse.nu är vår aningen uppfräschade Final Fantasy 5-guide. Som vi skrivit om tidigare så var det en av de sajter vi såg på att flytta efter att Final Fantasy 7-guiden nylanserades i maj 2013.

Jobbet var ganska litet då sajten i sig inte innehåller så mycket text. Men det hjälpte oss att finna några små buggar, samt lägga till några mindre förbättringar. Samtidigt lär vi oss processen i att flytta över gamla sajter till vårt nya avsevärt förbättrade system.

Bara processen att flytta all text in i det nya systemet är tyvärr en ganska tidskrävande process, även om jag utvecklat ett verktyg – “Migrate 2 WordPress” som hjälper till lite med jobbet. Cirka 40 olika steg ska man gå igenom för att sätta upp och sedan lansera den nya sajten. Därimellan ska absolut all text läsas, behandlas och uppdateras. Så det var skönt att ta jobbet med en av våra minsta sajter.

Nytt på Final Fantasy 5-guiden är att den nu fått en liten och enkel Bilder-sida. Jag har också fyllt i information om alla magier: Black, White, Time, och Blue Magic. Jag har även lagt upp sidan Songs om de sånger en med jobbet Bard kan spela, samt skapat sidan Hemligheter. Så lite nytt godis har ni där.

Huvudsaken med att flytta sajterna till vårt nya systemet är att komma in i ett modernt system, få bättre kod (vilket betyder enklare och snabbare sidor), och underlätta för oss att göra stora och små ändringar i all text. Detta har vi sett resultatet av på FF7-guiden som uppdaterats och småjusterats nästan hundra gånger sedan lanseringen för lite över ett år sen. Se detta mot hur det var i gamla systemet: en (1) ändring på fem år!

Det är inte meningen att varje flytt ska ge en guide en massa nytt innehåll, men det är alltid en fin bonus att kunna bjuda våra kära besökare på.

Så, lyssna inte mer på mitt babbel utan dra över till vår nya FF5-guide!