De nya guide-sajterna har gått under projektnamnet “FFU v2”, något som fastnade efter lanseringen. FFU i sig har kommit ut i många versioner, och jag har alltid varit noggrann med att skriva ut detta överallt, till exempel “Community v4.3”, “FF8-sajten v4.0” och så vidare. Det går inte helt att sätta ett versionsnummer på hela FFU, det har liksom alltid varit ett stort och spritt nät av mer eller mindre helt unikt uppbyggda sajter. Därför passar det så bra att se på det som FFU version 1, och det nya enhetliga och kraftfullt förbättrade systemet som version 2.

I samband med lanseringen av nya FF5-sajten så fick jag några önskade förbättringar, ändringar, och buggfixar utförda på vårt theme i WordPress. Här följer en kort lista (uppdateringar/byte av externa plugins är ej listade):

 • BUGG: Texten bakom varje spels logo (ovanför menyerna till vänster) var hårdkodad till att alltid vara “Final Fantasy VII”. Detta ändras nu dynamiskt per sajt.
 • BUGG: Två page templates blandades ihop på grund av namngivning.
 • FÖRBÄTTRING: Menyer som inte används (vi har delat upp en guides menyer i fyra delar) blir automatiskt dolda. Detta passar perfekt på mindre sajter, så som FF5-sajten, som inte har så många olika sidor att den behöver flera olika meny-delar.
 • FÖRBÄTTRING: Samma funktionalitet som ovan, men på menyn i footern, har lagts till.
 • FÖRBÄTTRING: Menyn till vänster och menyn i footern har i princip identisk kod, men de hämtades ut två gånger. Jag har nu skrivit om detta och gjort det smartare vilket snabbare upp sajterna en del.
 • FÖRBÄTTRING: Alla footer-länkar har flaggats med rel=”nofollow” för att inte Google ska flagga länkarna som onödiga.
 • FÖRBÄTTRING: Vår Breadcrumb (brödsmulestig) har fått sin kod omformatterad för att stöda RDFa taggning så att Google och andra sökmotorer automatiskt kan identifiera den som just en breadcrumb.
 • FÖRBÄTTRING: addthis-länkarna som låg överst på alla sidor för att Facebook-länka och Twittra sidor användes aldrig på FF7-sajten, så som test har jag valt att stänga av dem helt en stund. Det tog tid att ladda in länkarna och sidorna upplevdes som väldigt tröga enbart på grund av detta.
 • FÖRBÄTTRING: För inloggad Admins har nu “Edit”-länkarna på alla sidor flyttats till en mer enhetlig placering längst ner på alla sidor.
 • FÖRBÄTTRING: Uppgifter om en karaktär som inte fyllts ut gör nu att rubriken till det nu döljs (tidigare stod det t.ex. “Längd: ” och sedan inget mer på en egen rad på varje karaktär om man inte angett längden).
 • NYTT: Möjlighet att skriva in vikt i kilo på en karaktär på sidorna.

Som extra bonus har jag också fått implementerat några nya bra plugins, vidare justerat de plugins vi har, kraftigt uppdaterat interna guider och dokumentation om det nya systemet, och jobbat mycket på vårt egenutvecklade migreringsverktyg Migrate 2 WP. Ett system som snart når den efterlängtade 1.0 statusen (så att det faktiskt fungerar utan en massa manuell handpåläggning och drösvis av krascher).