Är du en person som gillar att skriva, är duktig på svenska språket, och har några timmar över i veckan? Kanske du varit medlem på vår community en längre tid, eller vid flera tillfällen klarat dig förbi det där svåra partiet, eller den där jobbiga bossen, i något Final Fantasy tack vare våra guider och vill visa din tacksamhet. Då kan du få hjälpa oss att få några av våra riktigt gamla och ibland dåligt formaterade sajter/guider över till vårt nya format. Och i samma veva möjlighet att producera helt nytt innehåll som saknats tidigare.

Att flytta FF7-sajten till vår nya moderna lösning tog ganska lång tid, och cirka 80% av allt jobb gjordes av en enda person. Nu är jag i och för sig extremt perfektionistisk av mig, men det är mycket innehåll att flytta och piffa upp. Det återstår väldigt mycket innehåll på FFU som fortfarande behöver flyttas över och moderniseras. FF7-sajten var bara början.

Vill du vara med och hjälpa oss?

Alla sidor skapas, ändras, och designas via WordPress, ett av världens största innehållsverktyg för webben. Du måste dock inte ha någon erfarenhet av det då vi tillhandahåller upplärning i allt du behöver. WordPress är dessutom väldigt enkelt att komma in i och arbeta med.

Det mesta innehållet finns redan på våra gamla sidor. Att flytta över det in i WordPress är tyvärr ett manuellt klipp-och-klistra-jobb, där man samtidigt ser till att rensa bort gammal/dålig HTML-kod. Man ska också, då man ser möjligheten, skriva om dåliga formuleringar, rätta gamla stavfel, ta bort gammal design som “sitter fast” i texten, samt så klart skapa helt nytt innehåll där det saknas helt eller delvis. Vi har också ett nytt tänk för att lyfta fram viktig information i innehåll, samt hur innehåll länkas, som ska införas i de gamla texterna.

De guider vi först och främst vill flytta över är de äldsta och de som ser ut att vara i störst behov av en uppfräschning:

Det är också av intresse att flytta över andra guider vi har till det nya systemet, vi är också intresserade av skapandet av helt nya guider, t.ex.:

  • Final Fantasy III
  • Final Fantasy XIII-2
  • Final Fantasy XIV
  • FFVII – Dirge of Cerberus
  • Kingdom Hearts 2
  • Och många många fler

Vad med FFVIII, FFIX, och FFX-sajterna då? Dessa är så fulla med innehåll, och i så stort behov av programmering för att flyttas att dessa kommer Webmaster själv ta hand om, och sedan invitera er att hjälpa till när tiden är mogen.

Låter detta intressant? Send ett mail till mig – Webmaster (Bobby) – så ska vi se om vi kan få plats för dig någonstans på sajten. Ange ditt namn, din ålder, samt den/de guider du är mest intresserad av att flytta/skriva. Länka gärna till något du skrivit tidigare, eller bifoga en PDF eller liknande.